התחרות הוותיקה והחשובה לאמנות וידאו וקולנוע ניסיוני בישראל – מציגה את 7 הסרטים הישראלים שנבחרו להתחרות על הפרס הראשון בפסטיבל (21-31 ביולי) בסך 15 אלף שקלים.. מטרת תחרות "אמנות בצומת" הינה להתמקד בקולנוע כאמצעי להבעה עצמית, ולבחון את הגבולות החדשניים וחסרי המעצורים, וכאלו הם הסרטים שנבחרו להשתתף בתחרות השנה.
התוכנית "אמנות בצומת" היא באוצרות משותפת של ויויאן אוסטרובסקי וקבוצת סלה-מנקה ובשיתוף "המרכז לאמנות ומחקר מעמותה", שמטרתה לייצר מרחב בטוח עבור יוצרים ואמנים המבקשים להימלט מן המוסכמות הנוקשות של הקולנוע הנרטיבי והתיעודי. הסרטים שנבחרו להשתתף בתחרות מבטאים חגיגה של קולנוע ניסיוני ואמנות וידאו איכותיים, שנעשו בארץ בשנה האחרונה, ומביאים ריבוי וגיוון של קולות וגישות המרחיבות את הגבולות של הז'אנר.
במסגרת התחרות יחולקו שני פרסים: פרס ראשון על שם ליה ון ליר – כלת פרס ישראל ומקימת סינמטק ירושלים, בתרומתה של רבקה סקר על סך 15,000 ש"ח, ופרס שני באדיבות קרן משפחת אוסטרובסקי על סך 12,000 ש"ח. במהלך התחרות תוקרן תוכנית בשני חלקים "Other Textures, Other Pleasures", באוצרותה של ויויאן אוסטרובסקי המורכבת ממגוון יצירות קצרות של קולנוע ניסיוני שנעשו על ידי נשים, החל מתחילתה של המאה הקודמת ועד היום, וביניהן אמילי ריצ'ארדסון וג'סיקה שרה רינלנד.
לאחר הקרנת התוכנית, תתקיים שיחה פתוחה בין ויויאן אוסטרובסקי לבין אמנית הוידאו שרון בלבן. לצד תוכנית קצרים זו, יוקרן סרטו החדש והיפהפה של ארנו דה פאליירArnaud des Pallières, בשם Journal d'Amerique שבאמצעות קטעי יומן וזיכרונות אינטימיים, בוחן את המיתוס האמריקאי מחדש, ומזמין אותנו הצופים להרהר על מה שפעם אהב לכנות "our old homeland".
מנהל הפסטיבל: רוני מהדב-לוין. מנהל אמנותי: אלעד סמורזיק. מנהל המסגרות הישראליות: בן טופח.
צילום: באדיבות אמנות בצומת.