
תקציב משרד תחבורה בהובלת השרה, תת אלוף במיל', מירי רגב, שאושר מול משרד האוצר מבשר גם על תקציבי עתק לתחזוקת הכבישים ושדרוג התאורה. רגב: ביחד הצלחנו לשנות את סדרי העדיפויות של הממשלה הקודמת ולשפר ללא הכר את בטיחותם של התושבים היקרים הגרים באזורים אלו"
תקציב משרד התחבורה בהובלתה של השרה, תת אלוף במיל', מירי רגב, מביא איתו בשורות רבות לתושבי יהודה ושומרון בהשקעות של מיליארדי ₪, סכומים והשקעות איתם הגיעה השרה לסיכום בתקציב המשותף למשרד החבורה ולמשרד האוצר. התקציב ישפר ללא הכר את חופש התנועה ובטיחות של הנעים בכבישים ובמחלפים ביהודה ושומרון ויגביר משמעותית את בטחונם של תושבי אריאל, היוצאים ממנה והבאים אליה.
שרת התחבורה, תת אלוף במיל', מירי רגב: "בתור שרת התחבורה בממשלת 'ימין על מלא', הצלחתי להביא תקציבים אדירים לשיפור התנועה והבטיחות בכבישי יהודה ושומרון. אני מודה לשר האוצר, בצלאל סמוטריץ. ביחד הצלחנו לשנות את סדרי העדיפויות של הממשלה הקודמת ולשפר ללא הכר את בטיחותם של התושבים היקרים הגרים באזורים אלו. פיתוח תשתיות וכבישים ביהודה ושומרון עומדים בראש סדר היום של הממשלה בראשות בנימין נתניהו, לטובת הורדת יוקר המחייה והקלה תחבורתית לכל תושבי האזור ולתושבי ישראל כולה. תקציב משמעותי שיעלה את הבטיחות של הנעים בכבישי האזור והתושבים שסבלו לאחרונה מפיגועים רבים".
בצעד היסטורי כביש 5 מצומת אריאל ועד צומת תפוח יורחב לדו מסלולי ודו נתיבי בתקציב של חצי מיליארד ₪. ההרחבה תפחית בצורה משמעותית את עומסי תנועה בכביש, ישפר את הבטיחות, ויקצר בצורה דרמטית את זמני נסיעה.
בנוסף, סיכמו משרד התחבורה והאוצר, על סל אחזקה חסר תקדים של 600 מיליון ₪ ליהודה ושומרון, שמיועד כדי לשפר את כל האחזקה והסטדנרטים של הכבישים. כמו כן, השרה רגב הצליחה להביא הישג של מעל 40 מליון ₪ בשנה לשדרוג התאורה בכבישי יהודה ושומרון, אשר יאפשר שיפור נוסף בבטיחו, בדרכים.
בכביש 55 בכביש 5066 – ג'ינסאפוט, תיסלל דרך חדשה לטובת עוקף פונדוק בתקציב של 200 מיליון ₪ בתוכנית החומש, מתוך תקציב כולל של 520 מיליון ₪. הכביש החדש יוריד עומסים משמעותיים– בין קדומים, עמנואל, חוות גלעד וכל יישובי השומרון ובנימין, ויתרום לחיבור תושבי השומרון ובנימין למרכז ולכביש 6. כמו כן תבוצע סלילת הכביש הנפרד לפלסטינים, שנועד לאפשר בנייה בשטח E1, הגיע לשלבי תכנון אחרונים. בניית הכביש תאפשר למדינה להתחיל את בניית תוואי גדר ההפרדה המתוכנן סביב גוש אדומים ולבנות באזור שבו נמנעה עד כה מבנייה בשל ביקורת בינלאומית חריפה. הפרויקט מוגדר פרויקט ביטחוני, אך מעורבים בו משרד התחבורה וחברת התשתיות של ירושלים. הרשויות הגיעו לשלבי התכנון האחרונים של הכביש נפרד לפלסטינים שיחבר בין דרום וצפון הגדה באזור E1 שסמוך למעלה אדומים, מבלי לעבור בהתנחלויות.