[the_ad_group id="27"]
[the_ad_group id="28"]

ניצלו חייו של בן 16 מירושלים שאכל בשוגג גלידה חלבית כשהוא אלרגי למוצרי חלב

[the_ad_group id="29"]

נער בן 16 תושב העיר ירושלים, הובהל בעודו מורדם ומונשם לבית החולים הציבורי אסותא אשדוד מקבוצת מכבי, לאחר שפיתח תגובה חריפה בעקבות אכילת גלידה והוא רגיש לחלב ומוצריו.

מבירור המקרה עולה כי הנער, ששהה בשבת האחרונה באחד מיישובי השפלה, נחשף לגלידה וחשב כי היא פרווה ולא מכילה מוצרי חלב. תוך דקות החל לפתח פריחה ואלרגיה קשה לרבות קשיי נשימה. הנער טופל במזרק האפיפן אך ללא שיפור. למקום הוזעקה ניידת טיפול נמרץ שנאלצה להרדימו ולהנשימו תוך פינויו לביה"ח הציבורי אסותא אשדוד.

כעבור יממה ולאחר שהבדיקות השונות הראו שיפור קיצוני במצבו של הנער החלו הרופאים לגמול אותו ממכונת ההנשמה.

"אלרגיה לחלב ומוצריו היא האלרגיה למזון השכיחה ביותר בארץ ובעולם המערבי, רוב הסובלים ממנה הם ילדים ובני נוער" אומר פרופ' אליהו מגן מומחה לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית בביה"ח הציבורי אסותא אשדוד ומוסיף : "התסמינים הם, החל מפריחה וגירוד ולעיתים גם בצקות באזור הרקמות הרכות כמו הפנים, במקרים קיצונים יותר גם כאבי בטן וקוצר נשימה והקאות. עם זיהוי התסמינים יש צורך לעשות שימוש מידי במזרק האפיפן, שמכיל מינונים שונים לילדים ומבוגרים והוא חייב להימצא בהישג יד".

ד"ר נעה רוזנפלד מנהלת טיפול נמרץ ילדים והרופאה המטפלת: "הגיע אלינו נער בן 16.5 עם שוק אפילפטי, מצב מסכן חיים לאחר חשיפה לחלב והוא והוא סובל מאלרגיה קשה לחלב ומוצריו. האכילה נעשתה בשוגג ומהר מאוד הופיעו תופעות של עקצוצים בלשון, קוצר נשימה ועוד. נעשה שימוש במזרק האפיפן, אך מצבו לא השתפר. המשפחה קראה לניידת טיפול נמרץ, שהתרשמו ממצב רפואי מאוד קשה שבא לידי ביטוי בנפיחות של כל חלל בית הבליעה ודרכי הנשימה. בעקבות כך הוחלט להרדימו ולהנשימו, הנער היה במצב מסכן חיים באופן מיידי. לשמחתנו, בחלוף יממה בה היה מורדם ומונשם חל שיפור ניכר במצבו. לצערי, לא כל מקרי האלרגיה נגמרים בסוף טוב ולכן אסור לזלזל במצב הזה וחובה על כל אדם או נער רגיש להסתובב עם מזרק האפיפן שלו".

אביו של הנער סיפר: "בשבת האחרונה התארחנו אצל בני משפחה באזור הדרום, בשוגג נקנתה גלידה חלבית כאשר הייתה מחשבה שהיא פרווה. הבן שלנו טעם מהגלידה סביב השעה 15:0:0 ומהר מאוד הבנו שפרווה היא לא. הבן החל לפתח מהר מאוד תסמינים של רגישות, ממנה הוא סובל מיום הולדתו. למרות השימוש במזרק וטיפול של נטן שהוזעקו למקום, מצבו המשיך להדרד עד שהיה צורך להרדימו ולהנשימו. מהר מאוד הגענו אל ביהח הציבורי אסותא אשדוד מחלקת טיפול נמרץ ילדים, בחסדי שמיים ובעזרת הרופאים, כנגד כל הציפיות, כשם שמצבו הדרדר במהירות כך גם השיפור היה מהיר. לאחר כיממה בה היה מורדם ומונשם, הבוקר הוא כבר חייכני ומתקשר כאילו כלום לא היה. חשוב לי מאוד לפנות לכל ההורים והילדים: גלו משנה זהירות. אלרגיה היא לא משחק ילדים ועלולה לסכן את חייהם של היקרים לנו מכל".

בתוך כך, משרד הבריאות מפרסם בימים אלו קמפיין המיועד לצעירים הסובלים מאלרגיה מסכנת חיים במטרה להעלות את המודעות לנשיאת מזרק אפינפרין.

ממשרד הבריאות נמסר: אלרגיה היא מצב שעלול לסכן חיים. רק השבוע פורסם כי צעיר בן 16 מירושלים, שיש לו אלרגיה לחלב, אכל גלידה חלבית והוא כעת מאושפז לאחר תגובה אנפילקטית (שוק אנפילקטי), מצב מסכן חיים לאחר החשיפה לחלב.

תגובה אנפילקטית נובעת מאלרגיה מסכנת חיים, והיא מתרחשת כשאדם נחשף לחומר אליו הוא אלרגי. התגובה האנפילקטית מופיעה במרבית המקרים תוך דקות מרגע החשיפה לאלרגן. ההערכה היא כי 0.05% עד 2% מכלל האוכלוסייה ילקו בתגובה אנפילקטית לפחות פעם אחת במהלך החיים.

נשיאת מזרן אפינפרין ושימוש בו בזמן אמת ובסמוך לתגובה אנפילקטית – יכולים להציל חיים.

מזון הוא הגורם השכיח ביותר לתגובה אנפילקטית בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים. בגילאים מבוגרים יותר הגורמים השכיחים ביותר לתגובה אנפילקטית הם אלרגיה לתרופות, עקיצות חרקים וחומרים נוספים.

איך מזהים תגובה אנפילקטית?

תפרחת אדומה ומגרדת היא התסמין השכיח ביותר, מלווה בצקת על פני העור, עם או בלי מעורבות דרכי הנשימה (נזלת, שיעול, קוצר נשימה, צפצופים, כיחלון ולעיתים צרידות). בנוסף, תיתכן מעורבות של מערכת העיכול הכוללת הפרעה בבליעה, כאבי בטן, הקאות ו/או שלשולים.

מקרים קשים של תגובה אנפילקטית, בהם לא ניתן טיפול מיידי, עלולים להסתיים במוות. בנוסף, תגובה אנפילקטית קשה עלולה לגרום לדברים הבאים:
• פגיעה בתפקוד הלב
• ירידה בתפוקת הלב
• ירידה בלחץ הדם
• בלבול
• חרדה
• אובדן הכרה

[the_ad_group id="30"]

מערכת חדשות אפס שתיים מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

[the_ad_group id="36"]

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *